Hagos 5 smarta knep för uthyrning

Användarintervjuer 11 apr 2018

En hel drös med prylar – men få används regelbundet. Så är det för Hagos Tesfazion, som valt att hyra ut och därmed få extra pengar varje månad.

— Jag har hållit mig till att hyra ut större, mer hållbara saker, som till exempel släp

För mycket prylar hemma

Det är lätt hänt att man som villaägare under årens gång samlar på sig alla möjliga prylar. Även om det känns helt rätt i stunden och att man faktiskt har användning för inköpet – är det vanligt att prylarna efter ett tag börjar samlar damm.

Under de senaste två åren har var tionde svensk använt en tjänst inom den så kallade delningsekonomin. Det visar en undersökning som i fjol utfördes på uppdrag av regeringen.

En av dessa är Hagos Tesfazion som en dag insåg att han hade flera prylar hemma som han förvisso hade användning för, men bara ett fåtal gånger per år. Såväl gallersläp som båtsläp stod mest och tog upp onödig plats.

Se Hagos samtliga Annonser

Det finns vissa saker som man verkligen behöver när man har hus, men som det är tveksamt om man verkligen behöver köpa.

— Jag kände att det var några sådana saker som vi har som mest bara står, så jag tänkte att jag testar att hyra ut dem istället. Jag har hållit mig till att hyra ut större, mer hållbara saker, som släp, säger Hagos Tesfazion.

Antal uthyrningar fördubblas

Under 2017 hyrde Hagos Tesfazion ut sitt släp 16 gånger och tjänade totalt 4 900 kronor. I år pekar prognosen mot att uthyrningen fördubblas. Snart har han fått igen summan han köpte släpet för.

– Främst handlar det om att det känns bra att prylarna kommer till användning och inte bara står. Men ett mål med uthyrningen är att pengarna jag får in ska täcka underhåll av prylarna och kanske till och med täcka inköpspriset. Det krävs väl en säsong till sedan är släpet betalt, säger han.

Hagos om Hygglo

– Appen gör allt väldigt smidigt. Det är lätt att hålla koll på tidigare och kommande bokningar. Men det bästa är nog betalningen, att man slipper tjafsa med kontanter utan att det går direkt via Hygglo, säger han.

Att han fortsatt hyra ut släp handlar främst om att det är enkelt och att efterfrågan är stor. Han behöver inte ta sig någonstans, släpet går enkelt att koppla på och de flesta husägare behöver använda sig av ett släp åtminstone en gång per säsong.

Det smidiga med att hyra ut släp är att det tar väldigt lite av min tid. Det är en väldigt rimlig arbetsinsats från min sida mot vad jag får tillbaka, säger han.

Hur tycker du att uthyrningen skiljer sig från första sommaren du hyrde ut?

– Den stora skillnaden är att det kommer mycket mer förfrågningar nu om man jämför mot första året. Det är många som har hittat till Hygglo. Det var en som hyrde som sa att de tittat på att köpa ett släp men som såg en annons från Hygglo och tänkte att det var bättre att hyra istället. Appen är ju jättesmidig, har man bara en mobiltelefon fungerar det jätteenkelt. Jag tror att det kommer bli ännu fler förfrågningar den här säsongen, säger Hagos.

Börja hyra ut dina prylar redan idag!

Hagos tips till dig som vill hyra ut dina prylar

  1. Hyr ut saker som har en rimlig arbetsinsats mot det du får tillbaka.
  2. Förbered svar på vanliga frågor så går det snabbt och enkelt att besvara dem.
  3. Ha en rutin för att kolla att allt ser bra ut när du får tillbaka prylen.
  4. Hyr du ut släp kan det vara bra att ha en låda för tillbehören så att allt är ordnat.
  5. Blockera annonsen när du känner att du inte har tid eller möjlighet att hyra ut.

Taggar