Jonas: "Jag har redan bokningar månader framåt"

Användarintervjuer 17 apr 2018

Sommaren kan som bekant bli kort, och om trädgårdsfesten inte ska regna bort känns partytält som en given försäkring. Någon som märkt av efterfrågan på just partytält är Jonas Brunemalm. Sedan juni 2017 har hans två tält hyrts ut 20 gånger och han har redan bokningar för hela juli.

Om partytälten

Jonas Brunemalm har över 20 aktiva annonser på Hygglo, mestadels verktyg men två av annonserna sticker ut lite extra – två stora partytält.

Jag blev kontaktad av en bekant som skulle slänga tälten. Han hade köpt in dem för en studentmottagning och sedan hade de blivit liggandes i hans källare. Då tänkte jag att jag kunde ta dem istället

Men tälten blev liggandes hos Jonas också. Efter att ha samlat damm i garaget i nästan två år kände Jonas att han borde göra något vettigt med dem. Så han la ut dem på Hygglo. — Dels tänkte jag att det var ett sätt att få in lite extra pengar, men så kände jag också miljöaspekten i det hela. Det är så mycket bättre om en sak kan användas flera gånger istället för att man köper nytt och bara använder den en gång.

Se alla Jonas annonser

Partytälten lades upp på Hygglo i juni förra året, och har sedan dess hyrts ut 20 gånger. — Partytälten går väldigt bra. De har egentligen två säsonger, vår och höst. Våren med studentmottagningar och skolavslutningar, och hösten med kräftskivor. Tälten är väldigt användbara vid tillfällen som studentmottagningar, men det inte så ofta man har det. Har man ett barn är det egentligen bara en gång och de är väldigt dyra att köpa in. Ska man hyra av en tältfirma kostar det väldigt mycket. Jag har prissatt dem bra så att jag ska få dem uthyrda.

Jonas märker redan en stor efterfråga på tälten inför den kommande säsongen. — De första bokningarna kom redan i februari, då börjar alla sätta sig och planera sommaren. Det är knökfullt i juli redan. Jag har bokningar för en 5-6 000 kronor redan.

Hur tycker du att det är att hyra ut med Hygglo?

— Allt går väldigt smidigt, appen gör det enkelt att kommunicera med de som vill hyra. I och med att tälten är väldigt tunga kommer de som vill hyra hem till mig och hämtar dem, så det tar inte mer än 5-10 minuter.

Bli en del av delningsekonomin du med!

Han säger att de flesta som hyr är väldigt ordningsamma och att tälten kommer tillbaka i samma skick som de hyrdes ut i. Det har bara varit vid ett tillfälle som han har fått anledning att använda Hygglos försäkring. — Vid ett tillfälle saknades en del till tältet. Både jag och Hygglo googlade efter en reservdel, när den inte gick att hitta fick jag istället ersättning för ett nytt tält. Så det var inga bekymmer.

Han säger att just säkerheten är en viktig anledning till att han använder Hygglo istället för att lägga upp egna annonser på exempelvis Blocket.

Det kostar inget att lägga upp annonserna, så det finns ingen risk med att lägga upp en annons innan man vet om det finns någon efterfrågan.

— Det är rätt mycket pengar i mina prylar, så att veta att de som hyr är identifierade med BankID och att Hygglo finns bakom är en viktig försäkring.

Utöver partytälten hyr Jonas främst ut större verktyg som en vinkelslip och en industridammsugare. — Jag har väldigt mycket verktyg, så när Hygglo hade en större drive där de garanterade en viss peng om man la upp 10 eller 20 annonser passade jag på. Det blev 22 annonser och mycket riktigt hyrdes de ut, och det betydligt fortare än den garanterade pengen.

— Verktygen köpte jag in för eget bruk, att hyra ut dem är ett sätt att få tillbaka en del av inköpsbeloppet. Men som med industridammsugaren innebär användning också en del kostnader, som påsarna som kostar en hel del pengar.

Prova själv, redan idag!

Vad skulle du säga är den största skillnaden med Hygglo nu kontra när du började hyra ut?

Framförallt har appen utvecklats väldigt mycket, jag har själv gett mycket feedback och känner att mycket har ändrats till det bättre. Just eftersom jag har så många annonser och uthyrningar kunde det bli lite rörigt i början. Det är lättare att få en överblick nu när allt är uppdelat i kategorier. Men jag har inte märkt någon skillnad i efterfråga, tälten har varit populära sedan dag ett och det har hållit i sig, även om det såklart är säsongsbetonat.

Vad har du för tips till den som vill börja hyra ut?

Lägg mycket tid på annonserna, satsa på bra bilder och bra beskrivningar. Tänk efter vad de som hyr behöver veta. Är tältet lätt att sätta upp, hur kan man transportera det, hur många får man plats i tältet och så vidare. Ju bättre beskrivningar desto större chans att dina saker blir uthyrda och desto mindre jobb för dig.

Taggar