Jörgen: "Det flyter på mycket bättre när man hyr från en privatperson"

Användarintervjuer 1 jun 2018

När Jörgen skulle hjälpa en vän att flytta lite prylar var bensinmackarnas släp redan uppbokade. Jörgen bytte strategi och hittade ett släp via en privatperson.

— Det var både närmare och trevligare. Men priset var det mest positiva, det kostade inte en förmögenhet som det gör på en mack

— Det var en lönehelg när jag började jaga efter ett släp och det gjorde det väl ännu svårare att få tag i ett. De som fanns i närheten var redan uthyrda. Då tänkte jag på Hygglo. Där var det lättare att hitta en uthyrare som bodde närmare mig och som dessutom hade ett ledigt släp.

Jörgen hade sett Hygglo i en Facebook-annons och lagt det på minnet, han gillade idén att hyra från privatpersoner. — Priserna var det mest positiva, det kostar inte en förmögenhet som det gör på en mack.

Men sedan tycker jag att det flyter på mycket bättre när man hyr från en annan privatperson. Det blir enklare när man pratar med varandra direkt.

Hittills har Jörgen hyrt fyra släp via Hygglo, alla från olika uthyrare. — Jag har hittat släp närmare och närmare där jag bor för varje gång. Allt går väldigt smidigt. Hittills har det alltid funnits ett ledigt när jag behöver det. Vi hörs först via Hygglo-appen, och sedan på sms kring när jag ska komma och hämta släpet. Jag har hyrt över en vecka, då behöver jag inte stressa. Men det har hänt att jag lämnat tillbaka släpet tidigare.

Att Jörgen har fortsatt hyra släp via Hygglo istället för bensinmackar handlar mycket om den personliga kontakten. — Det är klart att det beror på vilken station man kommer till, men i stort är det trevligare via Hygglo.

Man kan prata med folk utan att de stressar ihjäl sig. Och så hjälper de till utan att det känns påklistrat.

Är det något som inte är bra med släpet, om ett däck går sönder eller så fixar de det direkt. Det är inte som på en mack att ”ta det här nu, så fixar vi det nästa gång”. De vill hjälpa till och att allt ska fungera.

Det är inte bara Jörgen som tycker att uthyrarna är trevliga, själv har han bara toppbetyg och har fått omdömen som ”utmärkt” och ”toppen”. Så hur gör man då för att bli en stjärnhyrare? — Jag tror grunden handlar om att vara trevlig och att inte stressa, då blir det bara fel.

En bra kontakt är viktig, att man också kollar vilka tider som passar den som hyr ut.

— Sedan har jag upplyst dem på en gång om det har varit något som behöver ändras på eller är fel med släpet. Det tror jag att de har uppskattat.

Själv har Jörgen lagt upp två annonser på Hygglo och snart kompletteras profilen med ytterligare en. Högtryckstvätten har hyrts ut flera gånger. — Jag har en annons för en skyltdocka uppe. Men hittills har ingen nappat, säger han och skrattar. Men jag tänker att jag ska testa att få upp ett golfset också, det är ju rätt säsong nu. Jag köpte det åt dottern men hon ledsnade på att spela.

Har du hyrt något annat utöver släpen?

— Jag hyrde en pirra i samband med att jag skulle hämta en tvättmaskin. Jag trodde att maskinen var mycket tyngre än den var, så det slutade med att jag inte använde den ändå. Jag var bara ute och rastade den i bilen.

Taggar