Låt dina verktyg jobba istället för att samla damm

Användarintervjuer 31 jul 2018

— "Jag köper mina drömprylar – sedan hyr jag ut dem"

Svämmar ditt garage över av verktyg? Känns det svårt att skiljas från dem? Gör som István Zsiga och hyr ut dem istället.

— Jag är lite av en verktygsfetishist som uppskattar bra grejer, då är det perfekt att man kan dela med sig av dem. Jordfräsen har till exempel inte varit hemma en helg sedan jag skaffade appen i början av maj, säger han.

Många bokningar på kort tid

På lite drygt en månad har István haft 23 bokningar på sina prylar. En av de som uppskattar Istváns verktyg är Dimitri Gkoratsas. Som nyinflyttad har han redan haft behov av Istváns borrhammare två gånger.

— Det är en nyproduktion så jag behöver borra nya hål för lampor, speglar och tv:n. Jag sökte på ”hyra borrhammare” när jag hittade Hygglo. Jag kände till appen sedan innan men laddade ner den först nu. Jag visste inte att man kunde hyra i princip allt på Hygglo, det var en positiv överraskning, säger Dimitri.

Det lönar sig att vara trevlig

I appen hittade han flera borrhammare, men valet föll på Istváns annons.

Det fanns en hel del att hyra, men István var trevlig, hade bra betyg och bodde nära. Det kändes säkert med betalningen och att man kunde se om en uthyrare fått bra betyg sedan innan.

De bestämde att de skulle mötas upp vid Sturebys tunnelbanestation, István hade med sig borrhammaren och sedan var det bara för Dimitri att köra igång. Just möjligheten att se var behoven finns rent geografiskt är något som István lyfter fram som en av appens styrkor.

Många hyr hellre verktyg än köper

— Det som är så bra är att man kan se vilka saker som är poppis i vilka områden. De som bor i hus äger ju oftast prylar som man inte har om man bor i lägenhet. Saker som tar plats, men som man bara behöver ibland.

Han får medhåll av Dimitri:

Om det är något man bara behöver någon enstaka gång så är det bara onödigt att köpa prylen. De blir bara liggandes.

Få igen pengar för dyra prylar

Just att saker ska användas istället för att bara ta plats är något som István har tagit fasta på. Bland hans annonser finns allt från en jordfräs till en släpkärra och borrhammaren.

— Det bästa är att sakerna kommer till användning, och att man får tillbaka en del av de pengar man lagt ut på prylarna, ibland till och med mer. Jordfräsen har till exempel inte varit hemma en helg sedan jag skaffade appen i början av maj.

Han berättar att storleken på en del av verktygen också har gjort att hans släp har fått extra uthyrningar.

— Sist jag hyrde ut jordfräsen visade sig att han inte hade någon släpvagn, men det hade ju jag så då hyrde han den också. Det är ju så att plötsligt så kan man behöva något av andra anledningar. Här om veckan hyrde jag till exempel ut en bänksåg åt en hantverkare som råkat låsa in sin på bygget.

Man kan hyra i princip allt

Smidigheten med att hyra har fått Dimitri att själv börja fundera på att hyra ut saker:

— Jag jobbar i mediabranschen så jag har kameror, datorer och telefoner jag kan tänka mig att hyra ut. En pirra har jag också, den är perfekt att ha när man flyttar eller bara ska hämta något tungt. Allt går så smidigt med appen, jag kan rekommendera Hygglo till alla!!

Taggar