Pontus: "Det har varit guld värt att kunna hyra och testa först."

Användarintervjuer 30 apr 2018

För fotografen Pontus Lindström har möjligheten att hyra filmutrustning varit avgörande för att hans företag skulle kunna växa. Nu erbjuder han även rörligt material till sina kunder.

— Det har varit guld värt att hyra och testa först. Det gav mig kunskap om vad jag ska satsa på framöver.

Pontus Lindström frilansar som fotograf så uppdragen han tar sig an varierar stort. Bland annat arbetar han som bröllopsfotograf. Förra sommaren ville han ta den verksamheten ett steg längre genom att istället filma bröllopsdagen.

Det började med en drönare till ett bröllop

— Första gången jag använde Hygglo letade jag efter en drönare att hyra till ett bröllop. Tidigare när jag har hyrt kamerautrustning har jag använt mig av Pro center och liknande, men de har bara de allra största drönarna, sådana som de hyr ut till tv- och filmproduktion. Så jag googlade efter privatpersoner som hyr ut till privatpersoner. Det var så jag hittade Hygglo. Då hyrde jag av en kille i Solna.

Jag hämtade den samma kväll och kunde lämna tillbaka den på morgonen efter bröllopet. Det gick väldigt smidigt.

För Pontus blev Hygglo ett sätt att kunna testa olika typer av utrustning och tekniker utan att behöva investera direkt.

Se alla drönare här!

— Jag har fotat bröllop tidigare men ville testa att filma istället. Så jag följde med kompisar som gått samma fotoutbildning som jag på deras uppdrag och filmade utan att brudparen behövde betala något extra för det. Det gav mig mindre press och då kunde jag istället koncentrera mig på att testa något nytt vid varje bröllop. Jag hyrde drönare, kamera och en glidecam och stabilisator via Hygglo.

Det var jättesmidigt att kunna testa och få erfarenheter för att kunna veta vad man ska satsa på framöver.

Det visade sig att Pontus tyckte att det var roligare att filma än att fota bröllop, så inför den här sommaren har han investerat i egen utrustning och kommer ta betalt för sina tjänster.

— Det har verkligen varit guld värt att kunna hyra och testa istället för att köpa utrustning direkt. Särskilt om det inte var rätt och det slutar med att man säljer begagnat och utrustningen förlorar i värde.

1374739 10151676040731892 257873084 n landscape

Pontus gillar flexibiliteten och ett starkt community

Framförallt flexibiliteten och snabbheten är ett jätteplus. Det är aldrig stängt.

— Det är ofta så att jag behöver något snabbt och då kan vara svårt att hitta någon annanstans. Här kan jag skriva vid lunch och sedan hämta prylen direkt när den som hyr ut kommer hem från jobbet. Sedan är alla väldigt sjysta. De som hyr ut foto- och filmprylar jobbar med det själva så det vet vad som krävs, att man kan behöva lite extra tid ibland eller att man inte har så mycket pengar att spendera. Alla är i samma situation. — Att lämna tillbaka har aldrig varit något problem. Om jag hyr under en dag har jag ändå kunnat lämna tillbaka morgonen efter. Det har hänt att jag har hyrt en grej av någon som ska resa bort och då har jag fått ha utrustningen tills de kommer hem igen, även om jag kanske bara hyrt i fem dagar.

Se all fotoutrustning här!

Hygglo har utvecklats

— Jag har märkt att antalet uthyrare har ökat, det blir bara mer och mer grejer. Man hittar alltid det man behöver. Nu hyrs samma typ av kamera eller drönare ut av flera uthyrare, så även om en är uthyrd hittar man den alltid hos någon annan.

— Det har blivit mycket lättare sedan Hygglo uppdaterade kategorierna, innan fanns det bara en stor kategori som hette elektronik. Då tyckte jag att det var rörigt. Nu är det tydligare. Och att försäkringen täcks av Hygglo åt båda håll är en jättestor trygghet att kunna luta sig mot.

Vad har du för tips till andra som vill hyra?

  • Det är superlätt, vem som helst kan hyra eller hyra ut. Våga testa!
  • Jag brukar kolla på ratingen, men alla har varit väldigt sjysta och hyggliga. Och eftersom det finns en försäkring har jag chansat lite när jag behöver något snabbt.
  • Se det som en chans att testa en pryl innan du bestämmer dig för att köpa det själv.

Se hela utbudet här!

Om Hygglo som fenomen

Jag tycker att det är så häftigt med tjänster som Hygglo och Tiptapp. Men tror att allt redan finns, men så är det någon som kommer på en lösning till ett problem och så har det plötsligt vuxit fram ett helt community. Det verkar bara växa och växa, det är inte en trend utan det växer verkligen.

Taggar