Uthyrare Bengt - delningsekonomins fader?

Användarintervjuer 1 nov 2018

Vi vill ju gärna tro att vår affärsidé när det kommer till uthyrning mellan privatpersoner är relativt nytänkande. Men det är i själva verket långt ifrån sanningen. Vår uthyrare Bengt Lindén var hästlängder före oss med den idéen. Vi har tagit oss ett snack med denna pryltokige man för att reda ut detta.

Vem är Bengt Lindén?

Bengt Lindén är en pryltokig man från Åstorp med många verktyg och maskiner hemma i garaget. Han är även föreståndare för tre stycken OKQ8 automatstationer, och har varit egenföretagare sedan 1965. Inte dåligt, framförallt med tanke på att Bengt idag är 78 år gammal. Han är en av våra äldsta, men mest aktiva uthyrare.

Bengts uthyrningsresa

Bengt hittade Hygglo via en annons på Blocket, och det tog inte långt tid innan han började lägga upp sina maskiner och verktyg för uthyrning hos oss. Anledningen, som han själv beskriver det, var att han alltid haft mycket verktyg och maskiner för eget behov men ofta inte använt så mycket.

Någon gång på 80-talet började jag att hyra ut det jag inte själv behövde och på den vägen är det fortfarande och kommer nog att vara så länge jag orkar.

Bengt har alltså hyrt ut sina prylar han inte använder sedan 80-talet. Bengt har alltså bedrivit uthyrning i snart 40 år, Hygglo har funnits i snart tre år. Bengt är onekligen uthyrningens, och kanske även delningsekonomins fader.

Så vad är det som driver Bengt till att hyra ut sina prylar till andra människor?

Jag har ett behov av kontakt med människor, genom Hygglo får jag nya kontakter som jag inte hade fått annars.

Det är även dessa nya kontakter som Bengt tycker är det roligaste med Hygglo.

Bengts bästa knep

Som en av våra mest lyckade uthyrare kan en ju undra vad det är som Bengt gör för att lyckas, så vi frågade helt enkelt vilka ess i rockärmen han sitter inne på.

Att försöka vara trevlig och ha kunskap om mina maskiner hur de fungerar och används samt kunna hjälpa kunden med information om det hen ska göra. Mina gamla kunder ringer ibland och frågar: "jag ska göra det eller datt - hur gör jag och vad behöver jag?".

Han påpekar även vikten av att vara tydlig så att inga missförstånd uppstår och att det är viktigt att informera kunden på ett bra sätt.

Sammanfattningsvis kan man lugnt säga att Bengt är en av de som satte uthyrning på kartan i Sverige, vi hoppas att fler kan ta efter hans klockrena mentalitet att hyra ut prylar man inte använder. Om fler hade varit som Bengt hade världen sett betydligt bättre ut tycker vi!

Taggar