Dagstur i skärgården, hyr båt för en dag

Tips 18 mar 2020

Tänk dig vågskvalpet mot skrovet, måsarnas skrik i fjärran, solen som värmer mot huden och den svalkande brisen i håret. Oavsett om det bara är en dagstur eller en hel vecka, är båtsemester något av det bästa som finns.

Sverige har en lång kust och båtliv är något som många av oss har en eller annan anknytning till. Många av våra skärgårdar är ganska unika, från Stockholms djupa skärgård med lummiga öar i bräckt vatten till västkustens karga, saltstänkta klippor och öppna hav. Det bästa sättet att uppleva allt det härliga som vår kust har att erbjuda är självklart med båt!

En dagstur med båt

Ibland behöver man heller inte göra det mer komplicerat än att man hyr båt för en dag och ger sig ut. Då kan man slippa mycket av det som kan upplevas som jobbigt i båtlivet, som att sova trångt, laga mat i pentry och att behöva planera mycket efter väder och vind. Hyr man bara båt för en dag så kan man helt enkelt passa på en dag när det är bra väder och utan att behöva tänka på allt det andra som kan räknas till den jobbigare sidan av båtlivet. Här är några tips på aktiviteter för en dagstur i båt:

Äta lunch på en skärgårdskrog - Skärgårdskrogar brukar vara alldeles extra mysiga och kan ofta bjuda på både storslagen miljö, härlig utsikt och hög mysfaktor.

Hitta en bra badklippa - att bara ta båten ut och leta reda på en härlig badklippa kan vara en perfekt dagsaktivitet, då kan man dessutom passa på att upptäcka ön man lagt till vid.

Ta en fisketur - att i godan ro fiska lite med vänner eller familj kan vara väldigt rogivande och dessutom lärorikt för barnen.

Åka vattenskidor, wakeboard och ring - det kan vara en perfekt dagsaktivitet om man har barn i tonåren eller är ett kompisgäng. Tänk dock på säkerheten!

Upplev någon sevärdhet - runt i våra skärgårdar finns alltifrån gamla fästningar och bunkrar man kan gå guidade turer i, till underbara små mysiga samhällen, till mäktiga fyrar eller andra lämningar från svunna tider. Dessa passar perfekt att besöka med båt och blir en bra heldagstur.


Hyr allt du behöver för din dagstur med båt på Hygglo

På Hygglo kan du självklart hyra själva båten, men också allt det andra du behöver för din båttur. Allt ifrån vattenskidor, wakeboard och portabla högtalare till fiskeprylar, soltält för de minsta, portabla grillen och grejer för någon lek eller spel, till exempel kubb.

Taggar