Den ultimata frihetskänsla: Husbilssemester!

Tips 23 apr 2020

Under de senaste åren har vi sett en stor ökning av influencers som dokumenterar sina liv i husbilar (ofta skåpbil förvandlad till husbil). Detta kallas gärna #vanlife i sociala medier, där man får se foton i fantastiska miljöer som främjar en känsla av stressfri minimalism och frihet.

Jennelle Eliana publicerade sin första video på Youtube sommaren 2019, och efter endast 2 videor hade hennes kanal över 1 000 000 prenumeranter, vilket gjorde kanalen till en av de snabbast växande kanalerna i Youtubes historia. Det är uppenbart att vi är fascinerade av detta sätt att leva och att vi är många som längtar efter den känsla av frihet som du får av att titta på videor av människor som lever sina liv i sina campervans.

Att bosätta sig i en husbil kan dock vara ett steg för långt för de flesta av oss, men det betyder inte att du inte kan få känna på känslan kortare perioder, till exempel genom att ta en riktigt härlig husbilssemester i Sverige några veckor under sommaren!

Fördelar med husbilsemester

  • Känslan av frihet! Kör in i solnedgången med underbar sommarmusik på stereon. Du kan stanna där du vill, spendera tid vid fantastiska utsikter, dofter och ljud. Ändra resväg efter väder och humör och bara vara lite hakuna matata. Tricket för en husbilsemester med maximal känsla av frihet är att inte ha en alltför packad resplan med strikta tidsramar. Tillåt mycket tid och möjligheter att fatta impulsiva beslut på vägen.
  • Rörlighet! Nära relaterad till frihet. Du har friheten att röra dig relativt fritt när du semestrar i husbil. Du kan resa runt och upptäcka nya platser utan att vara beroende av något hotell eller område som bas. Om du också tar med cyklar på resan blir denna rörlighet ännu större eftersom du kan cykla ut på dagsutflykter där bobilen inte kommer åt.
  • Hela familjen får vara med! Ta med barnen och hunden, katten och kaninen på semester! Här får alla plats, åtminstone om du går för en av de större husbilsmodellerna. Genom att hyra en husbil kan man alltid välja rätt modell för situationen. Se bara till att alla är väl säkrade när du kör.
  • Koppla bort vardagen! En husbilsemester ger möjlighet att koppla bort all stress från vardagen. Lägg bort elektroniken och fokusera på miljön, naturen, dig själv och dina nära och kära. Läsa, skriva, se, lyssna och bara vara. Det gör gott för kropp och själ.
  • Dags för nya och gamla hobbyer! Stanna vid vattnet och ta fram fiskespöt. Kanske kommer det att finnas rekordfisk på kroken? Eller kanske det är dags att äntligen lära spela gitarr? Semester i husbil erbjuder både mer bagageutrymme och tid och lugn till att göra saker du kanske inte tar dig tid till annars. Andra hobbyer perfekta för husbilsemestrar är till exempel fotografering, målning, cykla, skriva och läsa. Listan är oändlig.
  • Få med mer bagage! Som jag nämnde ovan får du mer plats till bagage, du kör ju runt i din “resväska”. Det är dock viktigt att du packar bagaget väl och att saker är lastsäkrade. Man måste också komma ihåg den totala vikten. Många husbilar har en tillåten totalvikt på mindre än 3,5 ton (dessa kan köras med körkort klass B).

Hyr husbil på Hygglo!

På Hygglo hittar du allt från charmiga campervans till stora, rymliga husbilar för hela familjen. Se hela urvalet av husbilar till uthyrning här.

Taggar