Staycation - den mest prisvärda semestern

Tips 10 mar 2020

Staycation = stay+vacation - eller på ren svenska, hemmasemester. Ofta billigare, mindre stressande och med lite planläggning, minst lika trevlig!

Vad är en staycation?

En staycation är kort beskrivet en semester du har på hemmaplan, i hemmet eller i närheten av hemmet. Det ska vara en semesterupplevelse även om man är hemma, tricket är att planera lite och lägga upp den som att du skulle ha rest bort. En staycation är inte att bara vara hemma och göra det du skulle ha gjort om du var hemma alla andra dagar på året. Är det semester, ja då är det semester!

Vad är fördelarna med en staycation?

  • Mindre restid - du slipper gnället om “är vi framme snart”
  • Spara pengar - betydligt mindre reseutgifter
  • Ingen tidsskillnad och inget jetlag - därmed hinner man uppleva mer och det blir heller inte samma omställning när man kommer hem
  • Husdjur tillåtna - ta med dina fyrbenta vänner på den här resan

Tips för en lyckad staycation

Planering

Att göra en plan för sin staycation är A och O, annars är det lätt att hamna i fällan att man bara driver runt hemma och gör det man skulle gjort i vanliga fall. Planera aktiviteter som ska genomföras under er staycation, tips på saker man kan göra kommer längre ner.

Säg nej till saker du inte hade gjort om du var bortrest

Agera som att du faktiskt var bortrest och inte hemma. Spring inte förbi jobbet för att fixa en snabb grej, du är på semester även om du är hemma.

Tips på aktiviteter

  • Sightseeing i ditt närområde. Jag vet av egen erfarenhet att det är väldigt lätt att bli hemmablind och inte tänka på alla de saker man kan se och uppleva i ens närhet. Det kan vara alltifrån att gå guidade turer och lära sig mer om alltifrån historia till arkitektur eller något annat i ens närområde. Det kan dessutom vara väldigt berikande för en vardagsliv att ha lärt sig mer om ens närområde!
  • Varför inte ta med hela familjen på skattjakt? Geocaching fungerar så att man med hjälp av GPS-koordinater letar “skatter” i ett visst område. Det finns massa olika typer och massa olika svårighetsgrader, så det kan vara en trevlig sysselsättning för hela familjen och dessutom helt gratis!
  • Om det arrangeras marknader eller festivaler i närheten, åk dit! Eller om det inte gör det, skapa din egna “festival” hemma med popcornvagn, partytält, ljussättning, hoppborg och högtalare för musik!
  • Packa picknickkorgen och bege er till närmaste park eller friluftsområde. Ta med de godsaker ni tycker om bäst och ha en härlig dag i naturen!
  • Tälta i trädgården! Med tält, liggunderlag, sovsäckar och kanske en liten brasa med tillhörande stekhäll får hela familjen en mysig upplevelse som barnen sent kommer glömma!
  • Eller gå ut i närmaste skog och tälta! Man behöver inte resa långt för att hitta orörd natur att tillbringa natten i.

Hyr det du behöver på Hygglo

Oavsett vad du vill göra på din Staycation har Hygglo prylarna som maxar din staycation. Lycka till!

Taggar