Tre hygglo öar i Stockholms skärgård

Tips 1 aug 2017

Tusentals öar med vackra vyer, släta klippor och svalkande bad. I Stockholms skärgård finns det alltid nya platser att besöka under sommarens utflykter. Här är tre öar du inte får missa.

Mellanskärgårdens pärla Gällnö

Gällnö ligger i Stockholms mellanskärgård, norr om Värmdö och öster om Grinda. Ett trettiotal invånare bor permanent på ön, och på den västra delen av ön i Gällnöby hittar du vandrarhem, affär och post.

Under sommaren finns en bar och ett café där det serveras enklare sommarmat, svensk öl och franska viner. På Gällnö finns vandringsleder genom vacker natur, bland annat till båtluffarleden på norrsidan och Gällnönäs på ostspetsen.

Bulleröskärgårdens naturreservat

Bullerö ligger i Stockholms yttre skärgård. På ön finns fyra hus byggda tidigt 1800-tal, varav två av husen är gästhem och ett är en raststuga för allmänheten. Bullerö är en del av Bulleröskärgårdens naturreservat tillsammans med 900 kringliggande öar. Här finns både kuperade öar och klipphällar och möjlighet att se över 100 olika fågelarter.

För dig som kommer med båt finns det gott om naturhamnar och skärgårdsmajor att lägga till vid. Om du behöver sovplats så kan du övernatta på öns gästhem eller tälta. Missa inte muséet som är öppet dagligen under sommarmånaderna.

Många aktiviteter i Finnhamn

Finnhamn ligger i Stockholms norra skärgård och är ett populärt utflyktsmål. På ön finns hamnarna Paradisviken, Vandrarhemsviken och Söder Långholm där du kan lägga till med båten.

På Finnhamn finns möjlighet till många aktiviteter. Du kan hyra roddbåt eller kajak och paddla runt ön. Varför inte ta med fiskespöt eller picknickkorgen? Törstar du efter adrenalinpåslag finns höghöjdsaktiviteter och paintball. På Finnhamns vandrarhem kan du även hitta spel och redskap så att du kan spela fotboll, boule eller brännboll på någon av öns två fotbollsplaner.

Båtar till uthyrning

Taggar