Hyra skåpbil eller lastbil, när du vill frakta något enkelt och snabbt.

Hyrprylar 29 jan 2020

Med jämna mellanrum kan man behöva frakta saker, då är det perfekt att hyra en skåpbil eller en lätt lastbil. I det här inlägget kommer vi gå igenom vad det finns för olika alternativ och fördelar med skåpbilar och lastbilar jämfört med till exempel andra alternativ för frakt.

Just skåpbilar och lätta lastbilar är väldigt populära prylar att hyra på Hygglo och ligger ständigt med i toppen av våra olika topplistor. Och det finns flera anledningar till det, att hyra skåpbil eller lastbil på Hygglo är ofta både billigare och närmare än till exempel närmsta mack. Dessutom slipper man krångel med avtal och liknande, utan bokar enkelt i appen eller hemsidan hämtar bilen direkt av uthyraren.

Om man behöver frakta saker så kan man också hyra släp, vilket är billigare än skåpbil. Det finns till exempel skåpsläp som är både lätta att lasta i och skyddar lasten väl. Men det finns några fördelar med skåpbil som gör att det ibland är värt att lägga till pengarna och hyra skåpbil istället för släpvagn. En anledning kan ju såklart vara att man inte har någon bil, och ska man först hyra en bil och ett släp så kommer det bli dyrare än att bara hyra en skåpbil från början. Men det finns även andra anledningar till att skåpbil och lätt lastbil ibland är att föredra framför släp.

Parkering

Ska man flytta i tätbebyggda områden där det kan finnas ont om plats så är det helt klart att föredra att ha skåpbil eller lastbil. Det är väldigt mycket enklare att manövrera en skåpbil eller lastbil, även om den är stor, jämfört med att manövrera ett tvådelat ekipage som bil med släp utgör. Tänk dig bara att behöva fickparkera med släp…

Lastutrymme

En stor skåpbil eller lastbil har ofta mycket större lastmöjligheter än även de största skåpsläpen, i alla fall om vi håller oss kvar inom kategorin man får köra på B-kort. Så vill man enklast möjligt flytta ganska mycket prylar är att hyra skåpbil helt klart ett bättre alternativ.

Hastighet

Med släp får man max köra 80km/h. Med en skåpbil eller lastbil (vi pratar bara bilar man får köra på B-kort nu) så finns ingen sådan hastighetsbegränsning utöver vägskyltarna. Så ska man flytta en lite längre bit kommer det helt enkelt gå fortare om man har hyrt en skåpbil eller lastbil.

Olika varianter

Just skåpbilar finns från små till stora. Här är ett exempel på en liten skåpbil, den passar utmärkt att hyra om du till exempel ska flytta en eller några möbler eller köra skräp till tippen.

Här är ett exempel på en stor skåpbil, den kan passa bra att hyra för till exempel den mindre flytten.

Ska man flytta mycket så är det två saker man ska titta efter, stort lastutrymme och bakgavellyft. Bakgavellyft är den stora plattan baktill på bilen som går att höja och sänka. På så sätt kan man sänka plattan till marknivå och lyfta upp tunga saker på den, sedan höja den till golvnivån i lastutrymmet och där bara bära in sakerna. Här är en lätt lastbil med bakgavellyft, den passar då utmärkt att hyra för den större flytten.

Taggar