Låt oss prata om paddan

Hyrprylar 14 sep 2020

Eller markvibrator om du vill. Markvibbra, vibrationspadda. Ja, kärt barn har många namn. Vad exakt är en padda? Låt mig förklara.

En markvibrator används för komprimering av jord, asfalt, grus, sand etc. och används i samband med byggnadsarbete och anläggningsarbete, till exempel att du lägger en gång i trädgården, gör en uppfart till huset eller anlägger en uteplats. För ett jämnt resultat som håller länge är det viktigt att ha en fast och stabil yta, detta uppnås genom att stabilisera ytan ordentligt med en padda.

Paddan finns i flera olika storlekar och vikter, och olika modeller passar olika arbetsområden. En tyngre padda med en bredare platta har större slagkraft än en mindre, lättare variant. Om du till exempel vill lägga en liten gångväg i trädgården räcker en mindre padda medan uppfarten och parkeringen kan behöva en större maskin med mer slagkraft.

En skillnad mellan stora och små paddor är att de mindre modellerna ofta bara kan köra framåt, medan större, mer kraftfulla maskiner kan köra både framåt och bakåt. Större maskiner har också, som nämnts, större slagkraft, vilket innebär att de kan komprimera djupare i marken.

Hur ser en padda ut?

En padda beskrivs ofta som en gräsklippare utan botten. Den består av en bottenplatta monterad på en vibrerande maskin. Du för den framför dig med ett handtag. Många modeller har vibrationsdämpare på handtaget för att förhindra skador under användning.

Taggar