Listan: Sveriges mest hållbara presentkort

Guider 27 nov 2019

Presentkort är utmärkta att ge bort som julklappar, då det ger mottagaren en ganska stor valfrihet. Dessutom kan man köpa presentkort som är hållbara!

Först och främst, för att ett presentkort ska vara hållbart ska det vara något som bidrar till så lite ökad konsumtion som möjligt. Alltså går saker som presentkort hos företag som sysslar med att sälja kläder, prylar och annat bort. Även om det skulle vara på något supermärke som gör allting superekologiskt och bla bla bla, så är fortfarande ytterligare en pryl som produceras, dåligt. Ett hållbart presentkort bidrar generellt inte till ökad produktion av prylar. Likaså går såklart presentkort på flygbiljetter bort. Men därefter är allt en flytande skala såklart, inget är någonsin svart eller vitt och vi måste fortfarande få göra roliga saker och uppleva. Till exempel bidrar ju ett presentkort på bio eventuellt till en ökad användning av elektricitet, men vi klassar det ändå som ett hållbart presentkort! Likaså om du ska köper en upplevelsepresent till någon, vissa upplevelser kommer vara mer hållbara än andra.

Och får du möjlighet att få presentkortet levererat digitalt tycker vi självklart att du ska ta den möjligheten, för att verkligen optimera allt det positiva!

Nu till listan (utan inbördes ordning), här är Sveriges mest hållbara presentkort!

Har du förslag på andra hållbara presentkort? Hör gärna av dig med dina tips så fyller vi på listan!

Taggar