Myggan som suger ljud, inte blod

Hyrprylar 23 okt 2019

När man hör ordet mygga, tänker förmodligen de flesta av oss på en liten, blodsugande insekt. Men när vi säger att du kan hyra en mygga på Hygglo, är det inte ett insekt som hyrs ut, utan en liten, bärbar mikrofon. Vi föredrar det på så sätt.

Myggmikrofonen, populärt kallad en mygga, är en liten mikrofon som är avsedd att bäras på en person. Mikrofonen sätts vanligtvis på plats med en klämma på kläderna, men det är också vanligt att den fästs på kinden nära munnen. Sladden kan döljas av kläderna och går antingen till en trådlös sändare eller direkt till en inspelningsenhet.

Användning av en myggmikrofon ger dig stor frihet att röra dig på en scen, vilket gör myggan perfekta för tv, teater och offentlig talande på scen framför publik. Myggmikrofoner är också mycket populäre bland Youtubers eftersom de är små, lätta och bärbara (drömmen för alla vloggers) och används ofta med systemkameror och smartphones. Läs gärna vårt blogginnlägg om Youtube-starter-kit där detta diskuteras mer i detalj.

Ett par av våra favoriter

Røde SmartLav+ är en populär myggmikrofon för användning med en smartphone, med hög ljudkvalitet. Mikrofonen i sig är riktningsoberoende, vilket innebär att den hämtar ljud från alla vinklar. Detta gör i sin tur mikrofonen mycket flexibel när det kommer till vart den fästas på kroppen.

Sennheiser MKE-PC är endast 4 mm bred och vattentät, men har fantastisk ljudkvalitet och bakgrundsbrusreduceringsfunktion. Denna mikrofon är väl lämpad för både inomhus och utomhusbruk. Den har inget fäste, men om du hyr ett Sennheiser-kit borde det komma med.

Dessa och många andra myggmikrofoner finns att hyra på Hygglo. Ta en titt på vår myggmikrofonkategori och hitta din favorit för ditt nästa projekt!

Taggar